Investeer in klantcommunicatie

TypewriterHet werven van nieuwe klanten is moeilijker dan het behouden van bestaande klanten. Volgens velen is dat een flinke open deur. Inbound-marketing maakt bij veel bedrijven een groot, zo niet het grootste deel van de marketinginspanningen uit. Door analyse van de klantgegevens kunnen potentiële opzeggers of aspirant afnemers van een nieuw product worden geselecteerd en zo het doelwit worden van allerhande op maat gesneden aanbiedingen.

Dat kost echter nog steeds tijd, geld en moeite. Er wordt aan voorbijgegaan dat tevreden klanten minder snel over zullen stappen naar de concurrent. In marketingtermen: hoe loyaler, hoe minder snel ze aan het churnprofiel voldoen. Klantloyaliteit is dus een groot goed, dat niet alleen wordt verkregen doordat het product of dienst naar tevredenheid is. Om een echte binding met zijn leverancier te krijgen, moet de klant zich serieus genomen en begrepen voelen. Hij wil het gevoel hebben dat de leverancier hem persoonlijk kent en rekening houdt met zijn wensen en belangen. lees meer

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *